هنگامی که نیاز به جایگزینی یک یا چند دندان از دست رفته دارید، چند گزینه از جمله دندان مصنوعی و ایمپلنت جلوی روی شما قرار می گیرد. انتخاب راه حل مناسب به عوامل مختلفی از جمله قیمت، اولویت و سلامت استخوان فک و دندان های باقی مانده بستگی دارد. دندان های مصنوعی و ایمپلنت ها هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند، بنابراین مهم است که گزینه های خود را با جزئیات با دندانپزشک خود در میان بگذارید. هر دوی این ابزارها در نهایت اهداف مشابهی را دنبال می کنند. برای مثال به شما کمک می کند غذاها را راحت تر بجوید ، از عضلات صورت شما حمایت می کنند و گفتار را بهبود می بخشند. با این حال، تفاوت های قابل توجهی نیز بین این دو گزینه وجود دارد. در این مقاله فرق ایمپلنت با دندان مصنوعی و همچنین برخی از مزایا و معایب هر یک از این رویکردها مورد بررسی قرار گرفته است.
مقایسه روش استفاده شده در دندان مصنوعی و ایمپلنت
ایمپلنت ها
برای قرار دادن پیچ و تاج ایمپلنت درون فک ، به استخوان کافی نیاز است. روش ایمپلنت کردن دندان ابتدا با کشیدن ریشه آسیب دیده آغاز می شود. هنگامی که ریشه از بین رفت یا اگر ریشه قبلاً برداشته شده بود، سوراخی در استخوان فک ایجاد می شود.
یک ریشه مصنوعی فلزی که پست نامیده می شود، در عمق استخوان کاشته می شود. زمانی که استخوان ها شروع به رشد در اطراف پست کردند ، بالای آن یک تاج نصب می شود.
ممکن است چند ماه طول بکشد تا پست برای دریافت اباتمنت (قطعه ای که تاج روی آن نصب می شود) آماده شود. گاهی اوقات اباتمنت هنگام کاشت پست قرار می گیرد.
مرحله آخر این است که یک تاج به اباتمنت متصل شود.
دندان مصنوعی
پروتزها دندانهای متحرک و مصنوعی هستند که بدون در نظر گرفتن مقدار استخوان موجود میتوانند برای دهان شما استفاده شوند.
پروتزها می توانند مجموعه های کاملی برای جایگزینی تمام دندان های فک بالا یا پایین باشند یا برای جایگزینی چند دندان از دست رفته ساخته شوند. به این دندان مصنوعی پارسیل می گویند.
اگر برای جایگزینی همه دندان ها نیاز به دندان مصنوعی باشد، ابتدا از لثه های بالایی یا پایینی یا هر دو قالب گرفته می شود.
قبل از ساختن پروتز، دندانپزشک شما بایت شما و هم ترازی فک بالا و پایین را بررسی می کند تا مطمئن شود که دندان مصنوعی جویدن و صحبت کردن را بهینه می کند.
سپس یک نمونه اولیه از دندان مصنوعی در آزمایشگاه ساخته شده و برای بهترین کلینیک ایمپلنت دندان تهران ارسال می شود. پروتزها در دهان شما قرار میگیرند و هر گونه تنظیمات لازم قبل از تولید نهایی دندان مصنوعی انجام میشود.
پروتزها به گونه ای ساخته می شوند که شبیه دندان ها و لثه های طبیعی به نظر برسند و با نوع خاصی از چسب که آنها را به لثه های شما می چسباند در جای خود نگه داشته می شوند.
مقایسه هزینه دندان مصنوعی در مقابل ایمپلنت
ایمپلنت های دندانی گران تر از دندان مصنوعی و سایر روش های درمانی مانند بریج هستند. توجه داشته باشید که قیمت ها بر اساس تعداد دندان ها ، مواد استفاده شده و سایر عوامل متفاوت است. اما برای اطلاع از هزینه های دقیق می توانید با شماره های زیر تماس بگیرید.
نگهداری از دندان مصنوعی در مقابل ایمپلنت
مراقبت از ایمپلنت های دندانی مشابه بهداشت استاندارد دندان برای دندان های طبیعی است. این بدان معناست که حداقل دو بار در روز باید از مسواک و نخ دندان استفاده شده و معاینات منظم انجام شود.
با این حال، برای اینکه پروتزها ماندگاری طولانی تری داشته باشند، نیاز به نگهداری بیشتر است. مثلاً نباید آنها را شبانه استفاده کنید. دندان مصنوعی باید شب ها در یک محلول مخصوص قرار گیرد.
برای تمیز کردن دندان مصنوعی (که باید روزانه انجام شود)، پس از صرف غذا آنها را خارج کرده و مسواک بزنید. همچنین ممکن است لازم باشد تکههای چسبی را که روی لثههایتان باقی میماند، پاک کنید.
از آنجایی که بایت شما با گذشت زمان تغییر می کند، دندان های مصنوعی باید هر از چند گاهی دوباره نصب شوند. از سوی دیگر، ایمپلنتهای دندانی فیکسچرهای دائمی هستند که در صورت ترک خوردن یا شکستن روکشهای اصلی ممکن است تنها نیاز به تاجهای جایگزین داشته باشند.
عوارض دندان مصنوعی در مقابل ایمپلنت
ایمپلنتهای دندانی معمولاً راهحلهای ایمن و مؤثر برای دندانهای از دست رفته هستند، اما میتوانند طیف وسیعی از عوارض مانند عفونت و مشکلات دیگر را ایجاد کنند. ممکن است حتی در 5 تا 10 درصد از موارد ، بدن ایمپلنت را پس بزند.
شایع ترین عارضه های دندان مصنوعی عبارتند از:
- دندان مصنوعی در جای خود نمی ماند
- ایجاد زخم (زخم) روی لثه
سخن آخر
انتخاب بین دندان مصنوعی یا ایمپلنت را باید با دقت و با مشورت دندانپزشک خود انجام دهید. اگرچه ایمپلنتها گرانتر هستند، اما در مقایسه با دندانهای مصنوعی میتوانند 20 سال یا بیشتر عمر داشته باشند، که ممکن است در طول سالها نیاز به تنظیمات یا تعویض گاه به گاه داشته باشد. برای جایگزینی دندان های از دست رفته ، ابتدا باید تمام گزینه های موجود را در نظر گرفته ، مزایا و معایب آن ها سبک سنگین کنید و سپس با مشاوره پزشک خود بهترین انتخاب را انجام دهید.