وقتی باردار باشید ، برای سلامت فرزند و خودتان همه چیز را در نظر خواهید گرفت ؛ برای مثال غذاهایی که می خورید ، فعالیت هایتان در طول روز و حتی مراقبت از دندان ها. یکی از سوالات مهم خانم های باردار ، این است که انجام خدمات دندانپزشکی در دوران حاملگی مضر است یا نه؟ می توان در دوره بارداری ، دندان ها را ایمپلنت کرد؟ در این مقاله ، به تمامی سوالات مربوط به ایمپلنت دندان در بارداری پاسخ داده ایم ؛ با ما همراه باشید.
چرا باید جراحی ایمپلنت دندان در بارداری به تعویق بیفتد؟
بیماران اغلب پس از سه ماهه اول بارداری می توانند درمان های معمول دندانپزشکی مانند پر کردن ، روکش و کشیدن دندان را به راحتی انجام دهند. طبق تحقیقات ، بی حسی موضعی در دوران بارداری کاملاً بی خطر است. اما از سوی دیگر ، ایمپلنت های دندانی اغلب نیاز به بی حسی قوی تری دارند که ممکن است برای مادر باردار یا فرزند او خطرناک باشد. بسیاری از درمان ها همچنین شامل عکس برداری با اشعه ایکس هستند که توصیه می شود در سه ماهه اول انجام نشود.
در ادامه پنج دلیلی که باید از ایمپلنت کردن دندان ها در طول حاملگی اجتناب کنید را آورده ایم :
-
افزایش خطر عوارض
بارداری یک منع برای کاشت ایمپلنت دندان نیست! اما از آنجایی که روش از طریق جراحی انجام می شود ، بهتر است جنین خود را در معرض خطر قرار ندهید ؛ مگر اینکه نیاز فوری پزشکی وجود داشته باشد. قبل از کاشت دندان ، استخوان فک به زمان نیاز دارد تا ترمیم شده و جوش بخورد. هر گونه جراحی در دوران بارداری مملو از عوارض است و در صورت داشتن حق انتخاب بهتر است از انجام آن خودداری کنید.
-
بهتر است از قرار گرفتن در معرض اشعه ایکس پرهیز کنید
قبل از شروع عمل جراحی ، برای تعیین موقعیت دقیق ایمپلنت ، در بهترین کلینیک ایمپلنت دندان تهران برایتان تصویربرداری انجام خواهد شد. اگرچه اشعه ایکس برای زنان باردار در سه ماهه اول و سوم بارداری بی خطر است ، اما پرتوهای اشعه ایکس ممکن است به جنین آسیب برسانند. با اینکه اشعه ایکس دندانپزشکی فقط بر روی ناحیه دهان تمرکز می کند ، اما بسیاری از پزشکان برای ایمن بودن به طور کلی از انجام تصویربرداری در دوران بارداری اجتناب می کنند.
-
از بیهوشی خودداری کنید
اگرچه مطالعات نشان می دهد که درمان دندان پزشکی با بی حس کننده های موضعی در دوران بارداری بی خطر است ، اما توصیه می شود از آرام بخشی یا بیهوشی عمومی که شما را بیهوش می کند، خودداری کنید. داروهای بیهوشی داروهای قدرتمندی هستند که باید از آن ها اجتناب کنید تا آسیبی به جنین شما وارد نشود.
-
استرس خود را کاهش دهید
سطوح بالای اضطراب در مادر باردار می تواند بر رشد کودک تأثیر بگذارد. ایمپلنت دندان در بارداری می تواند باعث بروز استرس در مادر شود. هورمون های شما در این زمان، می توانند باعث نوسانات خلقی و افسردگی شوند که خارج از کنترل شما هستند. آرامش داشته باشید و روی نوزاد خود تمرکز کنید، به نگرانی های خود اضافه نکنید و پس از زایمان برای کاشت دندان اقدام نمایید.
-
کاشت ایمپلنت بهتر است بعد از تولد نوزاد شما انجام شود
به محض اینکه نوزادتان به دنیا آمد، می توانید به دندانپزشک مراجعه کنید. اگر در سلامت کامل به سر ببرید ، دلیلی برای تأخیر وجود ندارد. اگر در دوران شیردهی باشید ، دندانپزشک بهترین راه حل را به شما توصیه می کند. پس از جراحی و دوره بهبودی ، دندان مصنوعی شما توسط تکنسین های ماهر و با کمک تکنولوژی روز دنیا ساخته می شود.
آیا در دوران بارداری تغییراتی در سلامت دهان و دندان ایجاد می شود؟
یکی از دلایل خطرناک بودن جراحی ایمپلنت دندان در دوران بارداری این است که تغییرات در سلامت دهان و دندان می تواند احتمال شکست ایمپلنت دندانی را افزایش دهد. اگرچه هیچ مطالعه ای در مورد میزان موفقیت ایمپلنت های دندانی در دوران بارداری انجام نشده است ، اما می دانیم که تغییرات سیستم ایمنی ، التهاب لثه و دیابت بارداری همگی به میزان بیشتری از شکست ایمپلنت در زنان باردار کمک می کنند.
فرآیند ایمپلنت دندان در دوران بارداری چه زمانی باید آغاز شود؟
هنگامی که در سه ماهه دوم بارداری خود هستید ، می توانید فرآیند کاشت دندان را با مشاوره آغاز کنید. در این زمان از بارداری ، عکس برداری با اشعه ایکس بی خطر است و پزشک می تواند وضعیت استخوان فک شما را ارزیابی کرده و تعیین کند که آیا قبل از قرار دادن ایمپلنت ها به پیوند استخوان نیاز است یا خیر.
عوارض ایمپلنت دندان در بارداری
همانطور که اشاره شد ، اشعه ایکس و بی حسی موضعی خطر کمی برای رشد جنین ایجاد می کند. با این حال، از آنجایی که سلامت دهان و دندان شما ممکن است در دوران بارداری آسیب ببیند، احتمال ابتلا به عفونت یا شکست ایمپلنت پس از جراحی بیشتر است. در صورت داشتن این مشکلات ، باردار بودن گزینه های درمانی را برای برطرف کردن آن ها به شدت محدود می کند.
همچنین وقتی باردار هستید، نمی توانید برخی از داروها را مصرف کنید. برای مثال، عفونت می تواند به شدت دردناک باشد، اما شما نمی توانید علائم خود را با داروهای تجویزی یا حتی مسکن های بدون نسخه درمان کنید.
همه این ها می تواند منجر به اضطراب شده و همه ما می دانیم که اضطراب برای زنان باردار یا نوزادان آنها خوب نیست. بهترین راه حل این است که پروسه ایمپلنت دندان خود را به بعد از اتمام بارداری به تعویق بیندازید.