ایمپلنت دندان بهترین راه برای جبران دندان های از دست رفته شما است. این روش با استفاده از یک جراحی کوچک کمک می کند تا دندان ها کاملا طبیعی و زیبا به نظر برسند و کاربردی همانند دندان های اصلی شما داشته باشند. اما برخی از افراد ممکن است نگرانی هایی در رابطه با درد ناشی از این پروسه داشته باشند و یا نگران هزینه های بالای ایمپلنت دندان باشند. در خصوص میزان ماندگاری ، عوارض بهترین مارک برای implant نیز دغدغه و سوالات زیادی وجود دارد ؛ از این رو در این مقاله تصمیم داریم به تمامی سوالات و موضوعات مهم در این خصوص پاسخ دهیم.
مراحل ایمپلنت دندان چگونه است ؟
- ارزیابی اولیه : در این مرحله وضعیت استخوان فک ارزیابی می شود.
- کشیدن دندان : در صورتی که بقایایی از دندان طبیعی در دهان مانده باشد ، خارج می شود.
- گرافت ساکت : گرافت گذاری در محل کشیدن دندان انجام می شود تا استخوان فک بازیابی شود.
- جایگذاری ایمپلنت : بهترین جراح ایمپلنت دندان در تهران ، ناحیه جراحی را بی حس و ایمپلنت در استخوان فک جایگذاری می کند.
- جایگذاری اباتمنت : اباتمنت قطعه ای است که ایمپلنت را به تاج متصل کرده و روی آن قرار می گیرد.
- ثابت کردن تاج دائمی : بعد از بهبود لثه ، دندانپزشک دندان مصنوعی یا تاج را آماده کرده و آن را مستقیماً روی ایمپلنت می گذارد.
فیلم مراحل ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان چیست ؟
وقتی دندان یا تعدادی از دندان هایمان را به دلیل آسیب دیدگی یا بیماری از دست می دهیم ، عوارض جانبی از قبیل از دست رفتن استخوان در ناحیه فک ، نقص در بیان و ادای لغات یا تغییر در الگوهای جویدن غذا به وجود می آید که مشکلاتی را برایمان ایجاد می کند. جایگزین کردن دندان از دست رفته با این روش می تواند به میزان قابل ملاحظه ای کیفیت زندگی بیمار و سلامت او را بهبود بخشد.
این سیستم شامل یک بدنه ایمپلنت دندان به همراه اباتمنت است که به یک پیچ تثبیت کننده مجهز می باشد. بدنه ایمپلنت ، با روش جراحی در استخوان فک قرار داده شده و نقش ریشه دندان را بازی می کند. اباتمنت هم به وسیله یک پیچ به بدنه ایمپلنت متصل می شود و بعد از گذر چند ماه در لثه جا گرفته و آماده می شود تا دندان مصنوعی روی آن قرار گیرد.
انتخاب متخصص ایمپلنت ، اولین قدم قبل از جراحی
قبل از انتخاب برند ، تمام وقت تان را روی انتخاب بهترین کلینیک ایمپلنت دندان در تهران و مراجعه به یک دکتر خوب کاشت دندان متمرکز کنید تا خود را از عوارض جانبی و ریسک های بالقوه این فرایند در امان نگه داشته و بتوانید بیشترین مزایای ممکن را از با کیفیت ترین فرایند به دست آورید.
کاندیدای مناسب ایمپلنت دندان در تهران
همانطور که قبلا نیز به این موضوع اشاره کردیم ، ایمپلنت دندان پروسه ای است که در آن پزشک ریشه تیتانیومی را در داخل فک شما قرار می دهد تا بتواند نقش یک ریشه طبیعی را ایفا کند. از آنجایی که ماهیت تیتانیوم به نحوی است که با استخوان فک شما جوش می خورد ، بنابراین هیچ گونه اسیبی به آن وارد نمی شود و در نهایت پوسیده نخواهند شد. از عمده دلایلی که می گوید این پروسه برای شما مفید است می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- از دست دادن یک یا چند دندان
- داشتن فکی که از لحاظ رشد به مقدار ماکزیمم خود رسیده است.
- فک شما دارای استحکام کافی می باشد یا اینکه شرایط پیوند استخوان برای آن وجود دارد.
- دهان و دندان شما سالم هستند.
- مشکلی برای ترمیم و جوش خوردن استخوان های شما وجود ندارد.
- علاقه ای به استفاده از دندان مصنوعی ندارید.
- به اندازه کافی صبور هستید که بتوانید مراحل را گام به گام به پیش ببرید.
- از لحاظ جسمانی سالم هستید و عادات مضر از قبیل استعمال دخانیات و مشروبات الکلی در زندگی شما جایی ندارد.
چه کسانی نمی توانند جراحی ایمپلنت دندان انجام دهند؟
در حالی که ایمپلنت دندان یک روش درمانی بسیار موفق برای جایگزینی دندان های از دست رفته است ، برای همه افراد مناسب نیست. برخی از افرادی که نمی توانند جراحی ایمپلنت دندان انجام دهند عبارتند از:
افراد با مشکلات سلامتی خاص
- بیماری های قلبی عروقی : افراد مبتلا به بیماری های قلبی عروقی کنترل نشده ممکن است در معرض خطر بیشتری برای عفونت بعد از عمل جراحی باشند.
- دیابت : افراد مبتلا به دیابت کنترل نشده ممکن است گزینه مناسبی برای درمان ایمپلنت نباشند.
- بیماری های سیستم ایمنی : افراد مبتلا به بیماری های سیستم ایمنی مانند لوسمی یا ایدز ممکن است در معرض خطر بیشتری برای عفونت و عوارض ایمپلنت باشند.
- پوکی استخوان : افراد مبتلا به پوکی استخوان شدید ممکن است استخوان کافی برای حمایت از ایمپلنت ها نداشته باشند.
افراد با عادات مضر
- سیگار کشیدن : سیگار کشیدن می تواند خطر عفونت و پس زدن ایمپلنت را افزایش دهد.
- مصرف بیش از حد الکل : مصرف بیش از حد کشروبات الکلی می تواند خطر عفونت و مشکلات ترمیم بافت های مجاور ایمپلنت را افزایش دهد.
افراد با شرایط دهان و دندان نامناسب
- بیماری لثه : افراد مبتلا به بیماری لثه فعال باید قبل از انجام ایمپلنت ، درمان شوند.
- استخوان ناکافی : افراد با استخوان فک ناکافی ممکن است نیاز به پیوند استخوان قبل از انجام ایمپلنت داشته باشند.
- بهداشت دهان و دندان ضعیف : افراد با بهداشت دهان و دندان ضعیف ممکن است در معرض خطر بیشتری برای عفونت و عوارض ایمپلنت باشند.
افراد باردار
به طور کلی ، توصیه می شود که زنان باردار تا بعد از زایمان و شیردهی ، جراحی ایمپلنت دندان را به تعویق بیاندازند.
در نهایت ، بهترین راه برای تعیین اینکه آیا شما برای جراحی ایمپلنت دندان مناسب هستید یا خیر ، مشورت با یک متخصص ایمپلنت است.
دندانپزشک با بررسی سابقه پزشکی و وضعیت دهان و دندان شما ، می تواند تعیین کند که آیا ایمپلنت دندان برای شما مناسب است یا خیر.
آمادگی برای ایمپلنت دندان
از آنجایی که این پروسه دارای مراحل متعددی می باشد ، برای آماده شدن لازم است اقدامات قبل از ایمپلنت دندان را جدی بگیرید.
- ارزیابی جامع
پزشک از شما می خواهد تصاویر رادیوگرافی از دندان و فک خود تهیه کنید.
- بررسی سوابق بیماری شما
لازم است حتما با پزشک درباره داروهایی که در حال حاضر به علت بیماری مصرف می کنید ، صحبت کنید. البته داروهای غیرتجویزی نیز از این قاعده خارج نیستند و پزشک می بایست از آن ها آگاهی داشته باشد. برای مثال اگر بیماری قلبی دارید و یا اینکه قبلا از ایمپلنت پلاتینی برای سایر اندام های خود استفاده کرده ای د، پزشک قبل از پروسه و برای جلوگیری از بروز عفونت ، برایتان آنتی بیوتیک تجویز خواهد کرد.
- طراحی پلن جراحی
متناسب با شرایط فعلی شما ، تعداد دندان هایی که نیاز به ایمپلنت دارند و وضعیت فک و استخوان شما ، پزشک برنامه ای منحصر به فرد برایتان تعریف خواهد کرد.
اصطلاحات رایج در ایمپلنت دندان
یکی از تحسین برانگیزترین اقداماتی که هر فرد قبل از قدم گذاشتن در راهی به آن توجه می کند کسب اطلاع کافی می باشد. در بحث دندان پزشکی یک سری اصطلاحات وجود دارد که ممکن است برای شما نا آشنا باشد که آگاهی از آنها به شما کمک می کند بیشتر به فرآیند پیش رو خود واقف باشید. این موارد عبارتند از:
قوس فکی یا قوس دندانی
این اصطلاح اشاره به انحنا یک ردیف کامل دندان در بالا یا پایین دارد. معمولا این انحنا در فک بالا چند میلی متری بیشتر از فک پایین است که همین ویژگی باعث می شود همپوشانی دندان ها نظم داشته باشد و دندان های بالا قسمتی از دندان های پایینی را بپوشاند. این موضوع در قسمت انتهایی دندان ها صادق نیست و آن ها می توانند به طور کامل روی یکدیگر قرار بگیرند.
پیوند استخوان
ایمپلنت دندان زمانی به ثمر می نشیند که استخوان فک مراجعه کننده به اندازه کافی مستحکم باشد که این موضوع ممکن است برای همه افراد صدق نکند. برای مثال مراجعینی هستند که به علت سبک زندگی ناسالم یا مسائل ژنتیکی به پوکی استخوان مبتلا هستند. در این افراد لازم است عمل پیوند استخوان انجام شود. پروسه پیوند استخوان قبل از کاشت ایملنت انجام می شود و فرایند اضافه کردن بافت های استخوانی (از خود شخص یا نوع اهدایی آن) ، حیوانی (استفاده از استخوان سایر حیوانات) و یا مواد استخوانی مصنوعی انجام می پذیرد. در برخی مراجعه کنندگان به پیوند استخوان جزئی نیاز داریم که همزمان می تواند با ایمپلنت گذاری انجام شود. پزشک برای تشخیص این مسائل از عکسبرداری پارانومیک با اشعه ایکس دندان و سی تی اسکن استفاده می کند.
بریج یا پل دندان
نوعی پروتز است که به صورت متحرک یا ثابت مورد استفاده قرار می گیرد. اهداف اصلی نصب بریج ها ، پر کردن جای خالی دندان ها می باشد. بریج ها با اقدامی مانند ایمپلنت دندان نیز به تکامل می رسند ، به این صورت که متخصص در دو سمت جای خالی کاشت ایمپلنت انجام می دهد و فضای خالی را با پل دندان پرمی کند.
اقدامات قبل از کاشت دندان
بعد از انتخاب یک دکتر خوب ایمپلنت دندان ، در جلسه مشاوره شرکت می کنید تا:
- سلامت عمومی شما و داوطلبی تان برای اجرای فرایند تعیین شود و نیز مشخص گردد که پروسه بهبود چقدر به طول خواهد انجامید و بعد از چه مدت می توان پروسه را به مرحله تکامل رساند.
- دندانپزشک برند و مدل های سیستم ایمپلنت را که می تواند بهترین گزینه برای نیاز شما باشد، معرفی می کند.
- وی به شما توصیه می کند تا برای کمک به سرعت گرفتن روند بهبود ، در صورتی که سیگاری هستید ، آتش سیگار را برای مدتی در زندگی تان خاموش کنید و اقدام به ترک آن نمایید.
- پروسه بهبود برای بدنه ایمپلنت گاهی به چند ماه زمان نیاز دارد و در طول این مدت می توانید از ایمپلنت فوری یا همان اباتمنت موقتی برای پر کردن جای خالی دندان استفاده کنید.
چه مراقبت هایی بعد از پروسه کاشت دندان مورد نیاز است ؟
با دقت دستورالعمل های بهداشت دهان را که دندانپزشک در اختیارتان قرار داده است دنبال کنید. ایمپلنت ها و دندان های اطراف آن را خوب تمیز کنید تا نتیجه زیبای خلق شده در دهان شما ، بتواند برای مدت طولانی تری ماندگاری خود را حفظ کند. برنامه ریزی کنید تا به صورت دوره ای در جلسات ویزیت توسط متخصص ایمپلنت دندان خود شرکت کنید. اگر احساس می کنید ایمپلنت شما شل شده یا درد می کند ، حتماً به پزشک مراجعه کنید.
هزینه ایمپلنت دندان
تعداد ایمپلنت های مورد نیاز و نیز متریال انتخاب شده ، فاکتورهایی هستند که نقش تعیین کننده ای در هزینه این سیستم زیبایی دارند. اگر امسال قصد دارید جای خالی دندان های از دست رفته خود را با این پروسه منحصر بفرد پر کنید و به دنبال قیمت کاشت دندان در سال 1403 هستید باید بدانید که قیمت این فرایند ، ترکیبی از عوامل مختلف مثل جایگذاری دندان ، هزینه آماده سازی و دستمزد پزشک می باشد.
آیا ایمپلنت دندان یک روزه امکان پذیر است؟
بله ، شما می توانید در یک روز کاشت انجام دهید. در این سیستم ، ایمپلنت ها به صورت فوری بارگذاری می شوند. متخصص کاشت دندان شما با بررسی جوانب ، تصمیم می گیرد که آیا برای این گزینه درمان ، داوطلب خوبی محسوب می شوید یا خیر.
فیلم ایمپلنت کامل دندان فک پایین
ایمپلنت دندان چقدر طول می کشد؟
جدول یا نمودار زمان کاشت دندان اندکی گیج کننده است چون زمان مورد نیاز برای آن به وضعیت فعلی دهان و استخوان های فک شما بستگی دارد. برخی فاکتورهایی که این نمودار زمانی را تحت تاثیر قرار می دهند شامل سلامت عمومی دندان ها و لثه ها، تعداد دندان هایی که باید جایگزین شوند ، موقعیت دندان های نیازمند به جایگزین شدن در دهان از لحاظ محل قرار گیری ، نیاز به کشیده شدن دندان های پوسیده و وضعیت استخوان فک و نیاز به گرافت استخوان. یک پروسیجر ساده کاشت ، تنها چند ساعت طول می کشد در حالیکه پروسیجر های پیچیده گاه به چند ماه زمان نیاز دارند. به طور کلی ، در یک دهانی که از سلامت ایده آلی برخوردار است ، کاشت دندان ، یک پروسه 3 ماهه خواهد بود.
برند های برتر متریال ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنت های تیتانیوم برای چندین سال ، تنها متریال استفاده شده در سیستم کاشت دندان بودند ولی با پیشرفت و توسعه تکنولوژی گزینه های جدیدی به این مجموعه اضافه شد.دو متریال اصلی شامل ایمپلنت های تیتانیوم و زیرکونیا می باشد که با گذر از مجرای تحقیقات و تست های جامع ، ویژگی های شیمیایی و فیزیکی آنها ثابت شده است. این متریال در برابر شکستگی و خوردگی یا ساییده شدن بسیار مقاوم بوده و دارای ریز سازه ها و ترکیبات مناسبی می باشند.
برترین تکنیک ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنت دندان به میزان قابل ملاحظه ای کیفیت زندگی و سلامت فردی که به این سیستم نیاز دارد را بهبود می دهد. برترین تکنیک های این سیستم ، می تواند توانایی شما برای جویدن غذا را بازیابی نموده و ظاهری زیبا را برایتان خلق کند. به علاوه ، از تحلیل رفتن استخوان فک تان جلوگیری می کند و سلامت دندان ها و بافت لثه اطراف خود را نیز حفظ می کند. کاشت دندان کمک می کند تا دندان های طبیعی مجاور آن شل نشوند و به طور کل ، کیفیت زندگی بهبود می یابد.
ایمپلنت دندان دیجیتال چه تفاوتی با نوع معمولی دارد؟
طبق نظر بهترین متخصص ، از میان عمده ترین تفاوت ها بین کاشت دندان در تهران به روش سنتی (معمولی) و سیستم کاشت فوری ( دیجیتال) می توان به موارد زیر اشاره کرد:
کاشت دیجیتال :
- به جراحی های پیچیده نیازی نداشته در نتیجه بیماری دردی را در آن تجربه نمی کند.
- به دلیل تکیه بر تکنولوژی های پیشرفته ، پرطرفدار تر است.
- در همان روز کشیدن دندان ، می توان آن را اجرا کرد.
- پروسه اجرای آن با سرعت بالاتری سپری می شود.
کاشت ایمپلنت دندان سنتی در مقایسه با فرایند دیجیتال ، با جراحی تهاجمی تری همراه است و مدت زمان بیشتری برای اجرای آن مورد نیاز می باشد. البته ، علیرغم ذکر تفاوت های این دو فرایند ، دندانپزشک بعد از انجام معاینات لازم ، متناسب با شرایط بیمار بالقوه ، تشخیص می دهد که کدام روش می تواند نتیجه بهتری را برای بیمار به همراه داشته باشد.
آیا ممکن است ایمپلنت بعد از کاشت ، دچار شکستگی شود؟
هر چند گفته می شود ماندگاری ایمپلنت دندان می تواند تا 15 سال تداوم داشته باشد ولی در صورتی که بیمار در رعایت بهداشت دهان دقت نکند یا ایمپلنت در معرض ضربه شدید قرار گیرد می تواند دچار شکستگی شود. شکستن خود به خود ایمپلنت در صورت رعایت بهداشت دهان و مراقبت از آن در برابر ضربه ، امری بعید و دور از ذهن است چراکه متریال به کار رفته در آن پس از گذراندن تست های مختلف مورد تائید قرار گرفته اند. اما در صورتی که ایمپلنت بنا به هر دلیلی دچار شکستگی شود، دو گزینه پیش رو است : ترمیم دندان یا تعویض. محلی که شکستگی در آن اتفاق افتاده ، نقش تعیین کننده ای در انتخاب بهترین گزینه برای درمان ایفا می کند.
ایمپلنت دندان بدون درد و جراحی
تکنولوژی دیجیتال یک روش بدون درد و جراحی را برای کاشت ایمپلنت فوری در تهران و سایر شهرها را فراهم نموده است که در آن بدون نیاز به برش دادن لثه و بدون خونریزی و تروما ، می توان در کوتاه ترین زمان ممکن صاحب ایمپلنت های دندانی شد.
روش پانچ و روش کاشت دندان با لیزر یا تکنیک دیجیتال فرایندهایی هستند که به سرعت می توانند جای خالی دندان های از دست رفته را پر کنند. البته لازم به ذکر است که برای بهره مند شدن از این تکنیک ، وجود برخی شرایط از قبیل داشتن بافت استخوانی محکم و سالم و بافت لثه با کیفیت از الزامات اصلی محسوب می شوند. دندانپزشک در خصوص مساعد بودن شرایط داوطلبی شما در خصوص امکان بهره مند شدن از این تکنیک تصمیم گیری می کند.
آیا با ایمپلنت دیجیتالی آشنا هستید ؟
کاشت دندان به روش دیجیتال یک شگفتی بسیار بزرگ و دلپذیر در دنیای دندانپزشکی مدرن است. دندانپزشک برای انجام عمل جراحی در این فرایند از رایانه ها کمک می گیرد. طی این پروسه توسط یک برنامه شبیه سازی شده سه بعدی می توان وضعیت استخوان ها ، موقعیت عصب های دندان را بررسی نموده و بر اساس آن بر روی دندان و استخوان فک بیمار تغییرات را اعمال نموده و پروسه کاشت را انجام داد.
با استفاده از اطلاعات به دست آمده دندانپزشک و فوق تخصص پروتز های دندانی می تواند محل دقیق کاشت دندان را پیدا کند و برش های ظریف و ساده ای را بر روی لثه بیمار به وجود آورد بدون این که به عصب ها یا نواحی دیگر دندان آسیب جدی وارد شود. پس از آن نیز با توجه به قطر و ارتفاع پایه ایمپلنت استخوان فک را تراش داده و پایه ایمپلنت را درون استخوان قرار دهد.
در این تکنیک درد به طور قابل توجهی در مقایسه با جراحی ایمپلنت سنتی کمتر می باشد. این پروسه به دلیل بهره گیری از علم و تکنولوژی روز هزینه نسبتا بیشتری به پروسه سنتی دارد اما نیاز به هیچ گونه بخیه یا طی کردن دوره نقاهت طولانی مدتی ندارد. همچنین درد و خونریزی آن نیز کمتر است چرا که تمامی برش های ایجاد شده دهان با کنترل و دقت بسیار زیادی انجام گرفته اند.
بهتر است بدانید که این پروسه برای افراد سیگاری ، دیابتی و افرادی که استخوان آن ها ارتفاع بسیار کمی دارد مناسب می باشد. همچنین کسانی که از عمل جراحی می ترسند یا نیاز به روکش های فوری دارند نیز می توانند از این پروسه استفاده کنند. این پروسه به دلیل مزیت های که دارد به ایمپلنت بدون درد نیز در میان عموم شناخته می شود.
درد ایمپلنت دندان
درد ایمپلنت دندان یک عارضه شایع است که معمولاً پس از کاشت ایمپلنت دندان رخ میدهد. این درد معمولاً خفیف تا متوسط است و به طور معمول طی چند روز یا چند هفته بهبود می یابد.
عمر ایمپلنت دندان
عمر ایمپلنت دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد ، از جمله:
- کیفیت ایمپلنت : ایمپلنتهای با کیفیت بالاتر معمولاً عمر طولانی تری دارند.
- تجربه جراح : جراح باتجربه و ماهر میتواند ایمپلنت را با دقت و مهارت بیشتری کاشت کند و خطر بروز عوارض را کاهش دهد.
- مراقبتهای بعد از کاشت ایمپلنت : رعایت مراقبتهای بعد از کاشت ایمپلنت می تواند به افزایش عمر آن کمک کند.
به طور کلی ، عمر ایمپلنت دندان می تواند بین 15 تا 30 سال باشد. عواملی که میتوانند باعث کاهش عمر ایمپلنت دندان شوند. عوامل زیر می توانند باعث کاهش عمر ایمپلنت دندان شوند:
- عفونت : عفونت در اطراف ایمپلنت میتواند باعث تخریب استخوان فک و لق شدن ایمپلنت شود.
- آسیب به عصب : آسیب به عصب در اطراف ایمپلنت میتواند باعث درد، بیحسی یا سوزن سوزن شدن شود.
- عدم رعایت بهداشت دهان و دندان : عدم رعایت بهداشت دهان و دندان میتواند باعث تجمع پلاک و تارتار در اطراف ایمپلنت شود. این امر می تواند باعث التهاب و عفونت در اطراف ایمپلنت شود.
- عادت های بد : عادات بد دهانی مانند جویدن یخ یا ناخن می توانند باعث آسیب به ایمپلنت شوند.
نکاتی برای افزایش عمر ایمپلنت دندان
برای افزایش عمر ایمپلنت دندان ، میتوانید اقدامات زیر را انجام دهید:
- از یک جراح باتجربه و ماهر برای کاشت ایمپلنت دندان استفاده کنید.
- به توصیههای جراح خود در مورد مراقبت های بعد از کاشت ایمپلنت دندان عمل کنید.
- به طور منظم برای معاینه و جرمگیری به دندانپزشک مراجعه کنید.
- از بهداشت دهان و دندان خود به خوبی مراقبت کنید.
- عادت های اشتباه خود را که منجر به آسیب دندان ها می شود ؛ ترک نمایید.
روزبخیر جناب دکتر می خواستم بدونم آیا محدودیت سنی برای ایمپلنت دندان وجود داره و اینکه چه سنی مناسبی هست ؟
بهتره از سن ۱۸ سالگی ایمپلنت کاشت شود.
میخواستم بدونم که برند ایمپلنت دندان توی طول عمر ایمپلنت تاثیر دارد؟ اگه داره چقدر توی طول عمر ایمپلنت تاثیر میذاره ؟