بسیاری از افراد به ارتودنسی دندان تنها از این زاویه نگاه می کنند که به محض اینکه متوجه کجی یا ناهنجاری در دندان های خود شدند، با مراجعه به پزشک تحت این پروسه قرار می گیرند و می توانند دندان های خود را به جایگاه درست برگردانند. اما این دیدگاه درست نیست زیرا ، اقدامات قبل از ارتودنسی دندان یک سری محدودیت هایی را برای شما ایجاد می کند تا با رعایت آن ها بتوانید از مزایای این تکنیک بهره مند شوید. در این مقاله قصد داریم به توضیح جامع این موضوع بپردازیم و از مراحلی صحبت کنیم که می بایست آن را پشت سر بگذارید تا کاندیدای خوبی برای ارتودنسی کردن دندان هایتان تلقی شوید. با کلینیک ایران دنتال، بهترین مرکز تخصصی خدمات دندان پزشکی در تهران همراه باشید.
مختصری درباره ارتودنسی دندان
این پروسه با تمرکز بر اصلاح قرارگیری دندان ها در پوزیشن اصلی خود و رفع ناهنجاری های جزئی بین فک ها معرفی و اجرا شد. تکنیک های رایجی که متخصص به کار می برد می توان به استفاده از براکت ها، الاینر و نگهدارنده ها اشاره کرد. از آنجایی که این پروسیجر تنها با اهداف زیبایی مطرح نیست، نقش اقدامات قبل از ارتودنسی دندان بیش از پیش پررنگ می شود. عدم قرار گیری دندان ها در جای اصلی خود، محل خوبی برای رشد باکتری ها تلقی می شوند و خرابی دندان ها را به همراه خواهند داشت.
مشاوره با متخصص ارتودنسی
حتی اگر شما با تحقیق و جستجو و پیشنهاد اطرافیان به شرایط پیش روی خود واقف باشید و بدانید از ارتودنسی چه می خواهید، مشاوره با یک متخصص حاذق به عنوان اقدامات قبل از ارتودنسی دندان از جایگاه والایی برخوردار است. در جلسه ویزیت، متخصص با ارزیابی دندان هایتان، از شما می خواهد که تصاویر رادیوگرافی از آن ها تهیه کنید تا بتواند با دقت بیشتری جایگاه آن ها را مورد بررسی قرار دهد. بعد از اینکه جلسه مشاوره ارتودنسی دندان در تهران، با موفقیت به اتمام رسید، پزشک در بهترین کلینیک خدمات دندان، پلن مناسبی را ترتیب می دهد. بیاد داشته باشید که اگر کاندیدای خوبی برای پروسه یاد شده، تلقی نشوید راه دیگری را به شما پیشنهاد خواهد داد.
توضیح فرایند پیش رو و هزینه ارتودنسی دندان
متخصص با توضیح راه های پیش رو برای نظم دادن به دندان های شما، از تغییراتی که قرار است ایجاد شود صحبت خواهد کرد. استفاده از متد برتر، مدت زمان پروسه، تعدد جلسات و ویزیت های فالوآپ از مواردی هستند که در جلسه مشاوره از آن ها صحبت خواهد شد. هزینه پروسیجر یکی از پرتکرارترین سوالاتی است که اغلب همه مراجعین در اقدامات قبل از ارتودنسی دندان، برایشان مطرح است که در جلسه مشاوره، پزشک بعد از انجام بررسی دقیق از آن صحبت خواهد کرد. این نکته را در گوشه ذهن به خاطر داشته باشید که از آنجایی که فعالیت های مربوط به دندان ها در حوزه زیبایی قرار می گیرند، شامل بیمه نخواهند شد.
آماده سازی دندان
کشیدن دندان قبل از ارتودنسی الزامی است؟
ساختار و ترتیب دندان ها برای عده ای از افرد به گونه ای است که فضای خالی برای اعمال تغییرات و برگرداندن آن ها به جایگاه واقعیشان وجود ندارد. در این شرایط متخصص ناچارا با کشیدن دندان ها این فضا را ایجاد می کند.
این موضوع هم به عنوان اقدامات قبل از ارتودنسی دندان مدنظر پزشک قرار می گیرد. برداشتن برخی از دندان ها بسته به ساختار فک، فضایی را ایجاد می کند که بتوان بریس ها را تعبیه و دندان ها را به این روش مرتب کرد. برای برخی مراجعین ممکن است بعد از گذاشتن بریس ها، دندان کشیده شود.
با این تفاسیر کشیدن دندان در ارتودنسی از مواردی است که برخی افراد از آن راه گریز ندارند. اگر می خواهید بدانید که اگر دندان ها بدون کشیدن، ارتودنسی شوند چه اتفاقی می افتد؟ باید بگوییم که پس رفتگی لثه و بیرون زدگی دندان ها از آن حاصل می شود که کاملا زیبایی دهان و دندان فرد را تحت تاثیر قرار می دهند.
ترمیم پوسیدگی
یکی از رایج ترین مواردی که در مراجعین مشاهده می شود، وجود پوسیدگی دندان می باشد. این رخداد بسیار طبیعی است زیرا قرارگیری نامناسب دندان ها بر روی هم قطعا ساییدگی و به دنبال آن پوسیدگی دندان را به همراه خواهد داشت. برای اینکه پزشک بتواند بریس ها را به طور مناسب جای دهد، علاوه بر ایجاد فضای کافی می بایست دندان ها را نیز برای آن ها آماده سازد. از دیدگاه متخصص بهترین کلینک ارتودنسی دندان در تهران، شرایط نباید به گونه ای باشد که این فرایند پوسیدگی بیشتری را ایجاد کند، به زبانی ساده بستر برای اعمال تغییرات می بایست فراهم باشد.
درمان بیماری های لثه
بیماری های لثه روند درمان را مختل می سازد به همین منظور پزشک بعد از معاینه و تشخیص این موضوع که به بیماری لثه مبتلا هستید در اقدامات قبل از ارتودنسی دندان به درمان آن مبادرت می کند. انواع بیماری های تعریف شده در این حوزه که متخصص در قبل از پروسه به درمان آن می پردازد می توان به مواردی اعم از پریودنتیت، عفونت لثه ، ورم آن و غیره اشاره کرد.
جرم گیری
وجود پلاکت در بین دندان ها علاوه بر آسیب رسانی به سلامت دهان و دندان ، حرکت دندان ها را در ارتودنسی مختل می کند. به همین دلیل است که پزشک ممکن است انجام جرم گیری را الزامی بداند.
آمادگی ذهنی و روحی
اقدامات قبل از ارتودنسی دندان تنها به ارزیابی فیزیکی و آماده سازی محیط دندان منتهی نمی شود ، لازم است شما از لحاظ ذهنی خود را برای این فرایند آماده کنید تا روند درمانی راحت تری را پشت سر بگذارید. این روش طولانی مدت است و برای اینکه به نحو احسنت به ثمر بنشیند لازم است پزشک را طی جلسات متعدد و منظم در بازه 6 ماه تا 3 سال ویزیت کنید. اگر عجول هستید و نمی توانید تحت روند این چنینی قرار بگیرید، با صحبت صریح از آن از پزشک بخواهید که راه کوتاه تری را پیش رو شما قرار دهد.
اهمیت سلامت جسمانی
یکی از مواردی که متخصص در مرکز خوب خدمات دندان ، می بایست از آن آگاهی داشته باشد، سوابق بیماری فرد است. صحبت از داروهای مصرفی به علت بیماری زمینه ای، از مواردی است که در اقدامات قبل از ارتودنسی دندان در تهران اهمیت دارد ؛ زیرا عدم توجه به این موضوع خطراتی را برای شما به همراه خواهد داشت.
آمادگی برای تغییر سبک زندگی
طبیعی است که بعد از این پروسه، لایف استایل زندگی شما تحت تاثیر قرار می گیرد. خوردن غذاهای سفت، چسبناک و شیرین با دندان های دارای ارتودنسی دشوار است. بی توجهی به این موضوعات احتمال آسیب به سیم و براکت ها را محتمل می سازد. به عنوان اقدامات قبل از ارتودنسی دندان شرایط لازم برای مراقبت های بعد از آن را فراهم آورید و خود را برای این تغییرات اماده کنید. می توانید با تحقیق در اینترنت لیستی از غذاهایی که در این مدت زمان می توانید بخورید تهیه کنید؛ همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در جلسه مشاوره سوالاتی در این زمینه از پزشک بپرسید. در ادامه از سوالات رایج که افراد در جلسه مشاوره از پزشک می پرسند صحبت خواهیم کرد.
قبل از ارتودنسی، باید از خوردن غذاهای زیر خودداری کنید:
- غذاهای سفت و سخت: میتوانند به براکت ها و سیم ها آسیب برسانند و باعث درد و ناراحتی شوند.
- آجیل و خشکبار: بادام، گردو، پسته، فندق، بادام زمینی و غیره
- نان سفت: نان سنگک، نان لواش، نان تافتون و غیره
- سبزیجات و میوه های سفت: هویج خام، سیب زمینی خام، سیب، گلابی و غیره
- گوشت های سفت: گوشت گاو، گوشت گوسفند و غیره
- غذاهای چسبناک: میتوانند به براکت ها بچسبند و تمیز کردن آنها دشوار باشد.
-
- آدامس
- تافی
- شکلات های چسبناک
- کارامل
- خرما
- غذاهای جویدنی: میتوانند به براکت ها و سیم ها فشار وارد کنند و باعث شل شدن آنها شوند.
-
- ذرت بو داده
- چیپس
- تخمه
- غذاهای اسیدی: میتوانند به مینای دندان آسیب برسانند و باعث لک شدن دندان ها شوند.
-
- نوشابه های گازدار
- آب میوه های صنعتی
- سرکه
- غذاهای رنگی: میتوانند براکت ها و سیم ها را لکه دار کنند.
-
- سس گوجه فرنگی
- چغندر
- شراب قرمز
نکاتی برای رژیم غذایی بعد از ارتودنسی:
- غذاهای خود را به قطعات کوچک برش دهید.
- از غذاهای نرم و پخته شده استفاده کنید.
- به آرامی و با دقت غذا بجوید.
- بعد از غذا، دهان خود را با آب و مسواک به طور کامل تمیز کنید.
- از مصرف دخانیات خودداری کنید.
در صورت بروز هر گونه مشکل، با ارتودنتیست خود تماس بگیرید.
انتخاب بهترین دکتر ارتودنسی
انتخاب بهترین دکتر در اقدامات قبل از ارتودنسی بسیار مهم است. زیرا ارتودنسی یک درمان طولانی مدت است و انتخاب یک متخصص باتجربه و ماهر میتواند به شما در دستیابی به بهترین نتیجه کمک کند.
در اینجا چند نکته برای انتخاب بهترین دکتر در اقدامات قبل از ارتودنسی آورده شده است:
1. تحقیق کنید:
- از دوستان، خانواده و همکاران خود برای معرفی یک متخصص ارتودنسی خوب سوال کنید.
- در اینترنت جستجو کنید و نظرات بیماران را در مورد متخصصان ارتودنسی مختلف بخوانید.
2. با چند متخصص ارتودنسی مشورت کنید:
- در جلسات مشاوره، سوالات خود را از متخصص ارتودنسی بپرسید و در مورد تجربه، تخصص و روش های درمانی او اطلاعات کسب کنید.
- در مورد هزینه درمان و نحوه پرداخت آن سوال کنید.
- مطمئن شوید که با متخصص ارتودنسی خود احساس راحتی میکنید و میتوانید به او اعتماد کنید.
3. به موارد زیر توجه کنید:
- مدرک تحصیلی: متخصص ارتودنسی باید دارای مدرک معتبر از یک دانشگاه معتبر باشد.
- تجربه: متخصص ارتودنسی باید تجربه کافی در درمان مشکلات ارتودنسی داشته باشد.
- تخصص: متخصص ارتودنسی باید در زمینه درمان مشکلات ارتودنسی تخصص داشته باشد.
- مهارت: متخصص ارتودنسی باید مهارت کافی در انجام درمان ارتودنسی داشته باشد.
- اخلاق حرفه ای: متخصص ارتودنسی باید اخلاق حرفه ای را رعایت کند و به بیماران خود احترام بگذارد.
انتخاب بهترین دکتر در اقدامات قبل از ارتودنسی به شما کمک میکند تا به بهترین نتیجه از درمان ارتودنسی خود برسید.
در اینجا چند سوال وجود دارد که میتوانید از متخصص ارتودنسی خود بپرسید:
پروسه چه مدت طول می کشد؟
حدودا چند جلسه دیگر برای ارتودنسی لازم است؟
ایا این پروسه به داروی بی حسی نیاز دارد؟چه نوع داروی بی حسی مورد استفاده قرار می گیرد؟
آیا هماهنگی با یک همراه در اقدامات قبل از ارتودنسی دندان در تهران الزامی است؟
چه نوع مشکلاتی را با ارتودنسی میتوان درمان کرد؟
درمان ارتودنسی چقدر طول میکشد؟
هزینه درمان ارتودنسی چقدر است؟
چه نوع بریس هایی را میتوانم استفاده کنم؟
عوارض جانبی ارتودنسی چیست؟
چگونه میتوانم از بریس های خود مراقبت کنم؟